Hoe ik bullet journal

Vorig jaar kocht ik de geweldige bullet journal handleiding van deze dame, samen met het bijhorende journal zodat ik onmiddellijk aan de slag kon.

Het was eerst een beetje zoeken naar een systeem dat voor mij werkte. In het begin verloor ik mezelf een beetje in de details, omdat ik mijn journal vooral zo mooi mogelijk wou maken. Ik kocht allerlei stiftjes en brushpennen (waar ik nog steeds niet mee kan werken, ahum). Ook zocht ik Pinterest af naar de mooiste handschriften en tekeningen, maar er is aan mij helaas geen groot tekentalent verloren gegaan. Dat heeft ook te maken met dat gebrek aan geduld waar ik het al eens over had :-). Dus gooide ik het over een andere boeg, en ging ik gewoon voor simpel. Mijn bullet journal is vooral mijn agenda, waarin ik al mijn to do’s oplijst en dingen verzamel die ik niet mag vergeten.

Op heden is mijn bullet journal dus voornamelijk praktisch zonder tierlantijntjes (soms wel eens een kleine poging), maar wel duidelijkheid. Voor mij toch.

Over de exacte werking van een bullet journal werd reeds veel geschreven, daar ga ik jullie niet meer mee vervelen. De bedenker ervan, maakte hierover een kei duidelijk filmpje (voor diegene die hier denken dat ik chinees spreek).

Eind december en januari was ik even de moed verloren, om mij dan begin februari flink te herpakken. Ik kocht een nieuwe journal en nieuwe pennen (haha, werkt altijd!) en hopla, we zijn opnieuw vertrokken.

Elke bullet journal begint met een legende, de mijne is nogal beknopt:

In het begin van mijn journal staat de jaarkalender. Daar zet ik alle belangrijke evenementen, afspraken en verjaardagen alvast in.

Wanneer er een nieuwe maand in aantocht is, maak ik mijn maandoverzicht. Op de linkerpagina worden alle dagen opgesomd en op de rechterpagina mijn maandelijks to do lijstje. Zo weet ik dat ik al twee maand bezig ben met het zoeken naar een verjaardagscadeau voor Shana, sorry Shana! Ik ben er mee bezig :-).

Vervolgens maak ik een weekoverzicht, wat er momenteel uitziet als volgt:

Tot slot zijn er nog enkele lijstjes die ik verzamel, waaronder de boeken die ik lees en de Netflix series die ik kijk:

Ik ben nog aan het werken aan een mood en habit tracker, maar die staan nog niet op punt, daarover later meer :-).

 

Houden jullie een bullet journal bij?

Hoe pakken jullie dit aan?

 

Een gedachte over “Hoe ik bullet journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s