Eigen kweek

Zoals ik al zei zijn wij de eigenaar van een bescheiden moestuin.

Toen wij dit huis kochten, stond er reeds een serre in de tuin. Vroeger woonden hier de grootouders van mijn man. Ik heb zelf niet meer geweten dat zij groenten kweekten (dat was iets van voor mijn tijd), maar ik herinner me wel dat de va zijn serre nog gebruikte om er een pintje in te drinken. Lekker warm in het zonneke, achter het glas :-).

Er werd nog getwijfeld om na onze aankoop de serre af te breken, maar dat leek mij zo zonde. De vent was voor, en ik tegen. Maar een vrouw krijgt altijd gelijk. Dus sindsdien knoeien wij (mijn schoonvader en ik, duidelijk niet de vent) wat in de serre, en ondertussen ook wat ernaast. Een bescheiden moestuintje dus.

Vorige week nog, werd de serre vakkundig door de schoonpapa afgespoten en schoongemaakt. Ook de grond werd in gereedheid gebracht. Ikzelf begon enkele weken terug met het zaaien.

De zaailingen staan voorlopig nog allemaal in ons huis, het is nog iets te koud nu in de serre. Ik zet ze op een warme en lichte plaats, en dan komt dat meestal wel in orde.

Wat ik al zaaide dit jaar:

  • tomaten (tros en klassieke)
  • aubergines
  • courgetten (beetje snel gezaaid precies, want ze zijn al veel te groot, oeps)
  • sla
  • paprika
  • munt
  • koriander
  • komkommer

Ik doe maar wat, en ben bijlange geen pro. Maar ik kan intussen wel twee boeken aanraden die mij al serieus hebben geholpen:

Zijn er hier nog mensen met groene vingers?

Nog tips en tricks voor mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s