De favorieten van 2018

Zoals ik hier vorig jaar al deed, maak ik ook dit jaar opnieuw mijn eindejaarslijstje.

 

  • Topserie 

Ik heb zo het gevoel dat ik nogal veel series heb gezien het afgelopen jaar, oeps :-).

Het allerallerallerbeste vond ik “Black Mirror” (vier seizoenen van te vinden op Netlfix en een vijfde zou in de maak zijn). Het is een donkere satirische serie waarin elke aflevering eigenlijk een losstaand verhaal is. Er is wel een overkoepelend thema (de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw).

Ook supergoed als liefhebber van het horrorgenre vond ik “The Haunting of Hill House”. Geen klassiek horrorverhaal, maar wel met de nodige spanning en gruwel :-).

En de winnaar in de categorie van de Vlaamse fictie is met voorsprong “De dag”. Binnenkort te zien op Vier blijkbaar, zeker een aanrader. Origineel en meeslepend verhaal.

 

  • Leukste uitstap

Wij gingen afgelopen jaar twee keer naar de Efteling, en ik had gerust nog een derde keer willen gaan :-). De Efteling blijft een magische plek voor jong en oud. Ik deelde hier eerder al eens mijn Efteling tips.

  • Favoriete muziek

De nieuwe ontdekking van het afgelopen jaar is zeker en vast Whispering Sons. Toen ik Alone voor het eerst op de radio hoorde, was ik onmiddellijk verkocht. Ze brengen het New Wave genre weer helemaal tot leven. Inmiddels hebben we tickets gekocht voor hun concert in februari, super benieuwd naar!

 

  • Beste aankoop

Misschien raar dat dit in de categorie “aankoop” valt, maar de award van dit jaar gaat toch naar onze poesjes. Dankzij Kattenopvang Waasland zijn we nu in het bezit van twee geweldig lieve, maar uiterst koppige poezen. We kochten zelfs een mottige krabpaal die nu ferm in de weg staat in onze living.

De kinderen kozen voor de geweldig smakelijke namen Brokje en Snotteke. We waren er al eens eentje kwijt, maar gelukkig vond ze weer zelf de weg terug naar huis. Zo merk je pas hoe snel je gehecht geraakt aan die lieve mormels.

 

  • Beste boek(en)

Zoals ik hier eerder al schreef, vond ik Noord van Sien Volders een geweldig boek.

Andere boeken die me zijn bijgebleven dit jaar:

“Het diner” van Herman Koch

“Vele hemels boven de zevende” van Griet op de Beeck

“Onaantastbaar” van Karin Slaughter

 

En wat zijn jullie favorieten van 2018?

Een gedachte over “De favorieten van 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s